петак, 9. мај 2014.



                    MASAZA-RITUAL MODERNOG DOBA ILI TERAPIJSKA PROCEDURA?
                                               (za lecenje i poboljsanje opste ljudske svesti)

Masaža je drevna veština lečenja i terapija koja potiče iz tradicionalne kineske medicine. Vršenjem raznih tipova masaže na određenim delovima tela, efikasno se postiže harmonizacija psihofizičkih funkcija i stanja.
Takodje, masaža se može primeniti u prevenciji i lečenju nekih bolesti. Prema kineskoj medicini, svaki od unutrašnjih organa ima svoju tačku i nervni završetak na koji se može primeniti stimulacija kako bi se poboljšalo stanje tog organa (akupunktura i akupresura).

U gornjem delu ljudskog tela postoji oko 650 tačaka koje su usko povezane sa određenim organima. Uz pomoć masaže krvni sudovi se oslobađaju pritiska, poboljšava se cirkulacija i oboleli organi počinju bolje da funkcionišu.



Masaza je svakodnevna covekova potreba,koja pozitivno i efikasno (u nekim slucajevima i znatno vise od samih lekova),utice na njegovo zdravlje i raspolozenje.

Masazom,ali i  uz upotrebu masaznog hvata  gnječenje, može se poboljšati cirkulacija, metabolizam i ojačati imuni sistem. Praksa stara oko hiljadu godina potvrdila je da masaža znatno pomaže kod upala, grčeva u mišićima, hiperplazije (prekomerni rast ćelija), fibroze i krvnog pritiska, takođe jača muskulaturu, poboljšava elastičnost i čvrstinu kože i utiče na pravilnu funkciju žlezda.
 
                                                     MASAŽA KAO LEK 

Dobra masaža se smatra terapijom, ali ne samo za umorna leđa,noge ili ruke. Ona je lek za telo i um, a deluje i preventivno jer pomaže jačanju imuniteta. Samo dejstvo masaze je jednostavno,poboljsavajući protok krvi i limfe,razbija i omekšava čvorove i tvrda mesta(obicno kod napetih misica,i bolnih stanja na ledjima).Snižava krvni pritisak, usporava rad srca, blokira receptore bola. Masaža takođe smanjuje nivo hormona stresa, a bolovi su često povezani sa stresom.
Zbog toga je masaža jedan od najboljih načina za poboljšanje fizičkog i emocionalnog zdravlja, povećanja radne sposobnosti, relaksaciju i umanjenje stresa.

 *** Za detaljnije informacije i zakzivanje tretmna (masaza ili vezbe u rehabilitaciji),mozete pisati preko formulara ili kontaktirati na broj telefona:064/2586-177.
Diplomirani strukovni fizioterapeut sa iskustvom u struci i nastavnik (edukator)masaze!Pratite nas i na:
www.facebook.com/profi.masaza

Нема коментара:

Постави коментар