понедељак, 12. мај 2014.



                                     MASAŽA DUBOKOG TKIVA

Duboka  (dubinska) masaža tkiva jeste vrsta masaže koja obuhvata tehnike koje se fokusiraju na dublje nivoe mišića.Ovaj tip masaže isklučivo bi trebalo da rade stručni ljudi iz medicinske deletanosti.

Fizioterapeut akcenat stavlja na tretiranja mišića koji se nalaze ispod drugih mišića. Masaža dubokog tkiva se preporučuje pacijantima sa stalno prisutnim bolom u mišićima, onima koji se bave teškim fizičkim aktivnostima ili profesionalnim sportom, i kao deo oprovka nakon određenih fizičkih povreda.

Kod hronične napetosti mišića,bilo da je uzrokovana stresom,traumom,discus hernijom,ali I kod hroničnih povreda,u skorom svim slučajevima dolazi do athezija (priraslica),zatim priraslica između mišića,tetiva ligamenata i dr.To sve može  da blokira cirkulaciju,izazvati akutni ili hronični bol,ali takođe može ograničiti pokret,I pored postojećeg bola,učiniti ga još bolnijim.






Kod duboke (dubinske) masaže tkiva,fizioterapeut manipulirajući rukama I prstima,kombinuje razne pokrete,razbija priraslice i napetost dela ili celog mišića,čime se bol uklanja I povećava pokretljivost.

            Duboka ili dubinska mašaža sprovodi se na leđima,zglobovima (kuk,koleno,ostali zglobovi),vratu,ramenom pojasu…tačnije svuge gde postoji problem.
Pokreti koje fizioterapeut izvodi kod ove masaže su sporiji i dublje koncentrisani u predelima gde postoji bol i napetost. Masaža dubokih tkiva koristi se u razbijanju fibroza, kako bi se određenom delu tela vratila normalna pokretljivost i ublažio bol.

Cilj duboke (dubinske) masaže je da otkloni hronične bolove i napetosti unutar tela kroz lagane ali duboke pokrete i pritisak. Tehnike se primenjuju unakrsno na duž mišića, tetiva i fascije ili prate njihov tok i putanju mišićnih meridijana.Kada su mišići u stresnom stanju, blokiraju kiseonik i hranjive materije, izazivajući upale i nagomilavanje toksina.Masaža dubokog tkiva ne samo da  opušta mišiće,već i otklanja toksine i poboljšava cirkulaciju i razmenu kiseonika.
           
*** Za detaljnije informacije i zakazivanje tretmna (masaza ili vezbe u rehabilitaciji),mozete pisati preko formulara ili kontaktirati na broj telefona:064/2586-177.
Diplomirani strukovni fizioterapeut sa iskustvom u struci i nastavnik (edukator)masaze!Pratite nas i na:www.facebook.com/profi.masaza






Нема коментара:

Постави коментар