понедељак, 9. јун 2014.



                   PREDNOSTI MASAŽNOG TRETMANA PRE I POSLE TRENINGA

- Tokom intenzivnog treninga pokreću se razni telesni procesi, pa skoro svaka ćelija u telu tokom treninga usmerava sve svoje snage u pravilno i funkcionalno delovanje mišića.

- Za vreme treninga, telo se izlaže manjim mikrofrakturama, što utiče na povećanje mišićne napetosti i veću podložnost povredama. Ovde je evidentna uloga masažnih tretmana.

- Masaža direktno ne deluje na poboljšanje mišićne mase, koliko utiče na regeneraciju mišića i njihovu spremnost za veće fizičke napore.

MASAŽNIM TRETMANOM PRE TRENINGA - omogućeno je rano prepoznavanje početaka određenih fizičkih oštećenja.Na taj način može biti i prevencija potencijalnih povreda mišića, tetiva ili ligamenata.
Masaža pre treninga ili sportskog takmičenja započinje neposredno pre (15 – 30 min.) treninga/takmičenja, s ciljem stimulisanja nervnog sistema i zagrevanja mišićnih grupa, koje će tokom treninga biti najaktivnije. To je efikasan način stimulisanja cirkulacije, što će mišiće, tetive i ligamente bolje pripremiti za trening i učiniti ih fleksibilnijim, ali i znatno  bolje prokrvljenim.






MASAŽNIM TRETMANOM POSLE TRENINGA- ili sportskog takmičenja nastoji se smiriti nervni sistem, smanjuje se spazam (grčenje) mišića (koji se pri maksimalnom fizičkom naporu obično stvara) i pospešuje brža razgradnja mlečne kiseline. Traje obično od 10 do 20 minuta nakon treninga/takmičenja. Efikasnosti masažnog tretmana nakon treninga ili takmičenja su višestruke, ali masažom se prvenstveno omogućuje opuštanje i uma i tela.

- Masažnim tretmanom posle treninga/sportskog takmičenja, omogućuje se dvostruko brža regeneracije mišića: Dolazi do pojačane cirkulacije čime se sportisti omogućuje brži oporavak i spremnost mišića za nove treninge ili takmičenja.

  *** Za detaljnije informacije i zakazivanje tretmna (masaza ili vezbe u rehabilitaciji),mozete pisati preko formulara ili kontaktirati na broj telefona:064/2586-177.
Diplomirani strukovni fizioterapeut sa iskustvom u struci i nastavnik (edukator)masaze!Pratite nas i na:www.facebook.com/profi.masaza

Нема коментара:

Постави коментар