среда, 18. јун 2014.

                                                     UPALA MIŠIĆA-MUSCULFIBER
                                                          (masažom protiv upale mišića)

Upala mišića obično se javlja nakon neke fizičke aktivnosti koju ne praktikujemo redovno,s tim što se ne ispoljava istog već narednog dana.

Tako npr.ako posle dužeg vremena vozite bicikl, počnete da trčite, krenete u teretanu i sl.vežbe moraju biti umerene i postepene, jer upala mišića može biti vrlo neprijatna. Sa druge strane oni koji redovno treniraju imaju vrlo blage upale, koje lako prevazilaze ili ih uopšte nemaju. Oni osećaju bol u mišićima nakon treninga, koji je posledica opterećenja mišića i to je normalno, ali to brzo prolazi.
Upala mišića počinje sa bolovima u mišićima, ukočenošću, ali se takođe javlja i težina u ekstremitetima,ali i potreba za odmaranjem. Bol može biti izuzetno jakog inteziteta,a to se može manifestovati otežanim kretanjem.Stomačni mišići mogu da bole kada se nakašljete ili nasmejete i sl.

Radi ublažavanja upale,potrebno je koristi blagu masažu mišića i vežbe istezanja,koje su kod ovakvih stanja daleko efikasnije od analgetika i antireumatika,zato sto poboljsavaju krvotok i limfotok,dovode do opuštanja već napetih mišića,kao i do razbijanja nakupljene mlečne kiseline u samom mišiću-mišićima
Bol u mišićima se javlja kao posledica nagomilavanja mlečne kiseline koja se teže izlučuje i kao posledica fizičkog oštećenja pojedinih mišićnih vlakana.




 Osim što smanjuje bol,masaža ima višestruko i blagotvorno delovanje na čovekov organizam (sprečava ukočenost mišića,olakšava disanje,dovodi do relaksacije tela u potpunosti).

Kod upale mišića smatra se da bi adekvatna masaža u potpunosti mogla da zameni protivupalne lekove (antireumatike),jer ima efikasnije dejstvo i pre svega potpuno prirodno.

Koristi od masaže mogu imati sve osobe bilo koje starsno dobi,a posebno oni u poznijim godinama i osobe koje pate od bolova u mišićima i kostima,ali i hronični bolesnici.

*** Za detaljnije informacije i zakazivanje tretmna (masaza ili vezbe u rehabilitaciji),mozete pisati preko formulara ili kontaktirati na broj telefona:064/2586-177.
Diplomirani strukovni fizioterapeut sa iskustvom u struci i nastavnik (edukator)masaze!Pratite nas i na:www.profimasaza.blogspot.com

Нема коментара:

Постави коментар